Turvallisuus Uusi Alku -tapahtumassa

Tapahtuman turvallisuudesta vastaa lähes parikymmentä järjestyksenvalvojaa ja Staff-liiveillä varustettua henkilökunnan jäsentä. Lisäksi tapahtumassa on kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka tunnistaa pinkeistä liiveistä. Heihin voi ottaa yhteyttä erityisesti, jos kokee tai näkee epäasiallista käytöstä. Meille on tärkeää, että tapahtuman järjestelyt sujuvat mallikkaasti ja jokaisella on turvallinen olo.

Paikan päällä on myös SPR:n ensiaputiimi, joka auttaa, kun sattuu joku haaveri tai tulee huono olo. EA-porukan tunnistaa punaisista liiveistä.

Itse voit vaikuttaa tapahtuman turvallisuuteen ja onnistumiseen noudattamalla seuraavia hygieniaohjeita sekä käytösetikettiä.

Hygianiaohje

Pese kätesi usein vedellä ja saippualla tai käytä käsidesiä, erityisesti heti sen jälkeen, kun olet yskinyt, niistänyt tai aivastanut. Huolehdithan käsien huolellisesta pesusta myös ennen ruokailua.

Älä tule tapahtumaan kipeänä!

Tapahtuman käytösetiketti

Tullessasi Uusi Alku tapahtumaan sitoudut noudattamaan sen turvallisuuskäytäntöjä ja käytösetikettiä. Pidätämme oikeuden turvallisuuskäytäntöjen muutoksiin tarpeen vaatiessa. Käytösetiketin rikkominen johtaa tapahtumasta poistamiseen.

Kunnioita

Uusi Alku tapahtumassa on nollatoleranssi kiusaamiselle ja häirinnälle. Kunnioitetaan jokaista omana itsenään. Ei puhuta toisille loukkaavasti tai halveksita ketään. Kaikki ovat yhtä arvokkaita mistään ulkoisesta asiasta riippumatta.

Anna tilaa

Kunnioitetaan jokaisen omaa tilaa. Älä halaa tai koske ketään ilman lupaa. Pysytään maltillisina myös silloin kun tila ruuhkautuu eikä lähdetä tönimään ketään.

Otetaan toisemme huomioon

Pidä huoli itsestä ja toisista äläkä jätä ketään porukan ulkopuolelle. Voit myös rohkeasti tutustua uusiin ihmisiin, varsinkin jos joku näyttää yksinäiseltä. Muista myös juoda ja syödä tarpeeksi päivän aikana! Pidetään lisäksi paikat siisteinä viemällä roskat roskikseen.

Ole avoin

Kohtaa uudet ihmiset ja asiat ennakkoluulottomasti. Ota jokainen kohtaaminen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.

Ole avulias

Jos huomaat jotain epäasiallista käytöstä tai vaaranpaikkoja alueella, käänny rohkeasti järjestyksenvalvojien, häirintäyhdyshenkilöiden tai muun henkilökunnan puoleen. Tarjoa apua, jos näet jonkun tarvitsevan sitä.

Hyvä tapahtuma syntyy, kun kaikki pitävät hauskaa toiset huomioiden. Kiitos, että olet mukana rakentamassa huikean hyvää tapahtumaa!